Bruker du kredittkortet ditt riktig er det et fordelaktig betalingsmiddel, som til og med kan spare deg for penger. Bruker du det feil derimot, kan konsekvensene bli ubehagelige. Her er noen nyttige tips.

Fordelene med kredittkort er mange. For det første har du alltid muligheten for å legge ut når du trenger det, og for eksempel betale når du får lønn. De aller fleste kredittkort gir deg en rentefri betalingsutsettelse på 45 dager. I tillegg er du beskyttet av Finansavtaleloven når du handler på kreditt. Det vil si at du står mye sterkere som forbruker hvis du skulle være så uheldig å bli utsatt for en eller annen svindel.

Mange kredittkort gir deg også goder som bonuser og rabatter på for eksempel drivstoff, netthandel, forsikringer, reiser, og andre produkter og tjenester. Betaler du det du skylder hver måned, er dette noe du kan tjene mange tusenlapper på. Er du derimot blant de som ikke betaler ned alt og lar rentene løpe, vil det i de aller fleste tilfeller lønne seg å refinansiere kredittkortgjelden din med et forbrukslån.

Dette bør du tenke på når det gjelder kredittkort

Samlet har nordmenn i dag rundt 50 milliarder kroner i kredittkortgjeld. I tillegg har vi ytterligere 40 milliarder kroner i forbrukslån. For å få en bedre kontroll på din egen bruk av kredittkort, kan det være lurt å tenke over følgende:

– Ikke bruk mer enn du har råd til å betale tilbake
– Konsentrer deg om tilbakebetalingen
– Ikke ha med deg kredittkortet alltid
– Ha bare ett kredittkort
– Kredittkort har høyere renter enn forbrukslån

Det ser kanskje enkelt og greit ut i en oversikt, men det krever litt selvdisiplin å etterleve disse punktene. Vi vet at det er fort gjort å bruke mer penger enn du har, så lenge muligheten ligger der. Det kan være vanskelig å finne måter å betale ned all gjelden på. Kredittkortet har sin egen plass i lommeboka, så det er ofte med uansett hvor du går. Dessuten er det så enkelt å skaffe seg et kredittkort, at mange derfor har flere av dem. Det er ikke nødvendigvis farlig, så lunge du har full kontroll på din egen økonomi.

Sliter du med å betjene kredittkortgjelden din, anbefaler vi at du undersøker mulighetene for å refinansiere kredittkortene med et forbrukslån.
Husk rentesatsen på forbrukslån ligger ofte 10 – 15 % lavere enn de gjør på kredittkort.

Tekst: Mynewsdesk    Illustrasjonfoto: iStockphoto


Det kan være mye som kan være noe for deg. Bare se her på NOEforDEG.no


reklame

Her er det inntil 18 banker som vil regne på et lånetilbud når du vil refinansiere dyre kredittkort.

Mange vil spare mye penger ved å refinansiere dyre kredittkort med en FlexiFinans uten sikkerhet. Pris.eksempel: lån 65.000,- over 5 år, effektiv rente 14,0%, tot.kost 89.093,-  Du kan søke på denne nettsiden – klikk her